Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΙΚΟΥ

ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Picture
DeadSpace 2

Ο τρόμος έχει τους δικούς του κανόνες…

  Από το μαθητή Παναγιώτη

Το πρώτο Dead Space βασιζόταν στη horror ατμόσφαιρα που δημιουργούσε με το συνδυασμό του φωτός, της σκιάς και του φοβερού ήχου - ο τρόμος ήταν τέτοιος, που εγώ προσωπικά θυμάμαι ότι σταματούσα στις γωνίες και περίμενα ολόκληρα λεπτά πριν βρω το θάρρος να συνεχίσω. Στο sequel, οι στιγμές τρόμου έρχονται με την ίδια, αδυσώπητη μέθοδο και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Στην αρχή ουρλιάζεις και μετά γελάς.

Ένταση και αποκλιμάκωση είναι η μυστική συνταγή του καλού survival gaming  και δείγμα της σημασίας που έχουν δώσει οι developers στη διατήρηση του κλίματος που χαρακτήριζε το πρώτο παιχνίδι. Πιστέψτε με, τα horror games έχουν να δουν τέτοιες δόξες από το Resident Evil 4.

To παιχνίδι ανοίγει με το διαστημο-μηχανικό Isaac Clarke, στο νοσοκομείο. Ο τόπος είναι το Sprawl, ένας τεράστιος διαστημικός σταθμός που έχει χτιστεί σε ό,τι απέμεινε από ένα δορυφόρο του Κρόνου. Είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή, που μοιάζει με μικρή πόλη. Είναι επίσης γεμάτη με τερατώδεις εξωγήινους ,τα necromorphs –δηλαδή τη χαρά του πάρτυ…

Υπάρχουν, επίσης, πολλά καινούργια όπλα. Ένα από αυτά είναι το Javelin gun με το οποίο μπορείς να καρφώνεις τα necromorphs στον τοίχο σαν κάδρα. Ακόμα υπάρχει και το Seeker rifle, το οποίο είναι όπλο αποστάσεως.

 Το πιο ελκυστικό πράγμα στο παιχνίδι είναι το online multiplayer. Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα necromorphs σε match 4 εναντίον 4.

 Το Dead Space 2 είναι ένα πλήρες πακέτο , που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο αυστηρούς παίκτες του είδους. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια που έχουν δημιουργηθεί και είναι απαραίτητο για τη συλλογή σας. Διατίθεται σε:ps3, pc, xbox 360

Βαθμολογίες: Γραφικά:9, Ήχος:10, Ιστορία:9

Πηγή: Playstation Official Magazine GR, PC Master (Dead Space 2:ανάπτυξη από Visceral Games, παραγωγή EA)

Picture
Εντάξει μοιάζει λίγο με το Call of Duty αλλά αυτό δεν προκαλεί έκπληξη και δεν είναι απαραίτητα κακό.

Η ιστορία του MOHσάς φέρνει στο σύγχρονο Αφγανιστάν. Εκτός των έντονων μαχών, υπάρχουν και αποστολές πίσω από τις γραμμές του εχθρού που θέλουν «ήσυχη» αντιμετώπιση. Υπάρχουν αποστολές που παίρνεις το ρόλο ενός ελεύθερου σκοπευτή(μακράν οι καλύτερες) και άλλες που κάνεις «βόλτες» με ένα ελικόπτερο.

Παίζοντας το ρόλο ενός μέλους της ομάδας ειδικών δυνάμεων Tier 1, θα νιώσετε την ανάγκη να είστε τρομερά σχολαστικοί και αποτελεσματικοί μια αίσθηση που καλλιεργείται από το παιχνίδι. Ο βασικός κανόνας «πρώτα ρίχνουμε και μετά κάνουμε ερωτήσεις» λειτουργεί τέλεια στις stealth αποστολές που σας γεμίζουν με αυτοπεποίθηση, ιδίως όταν βλέπετε τους εχθρούς σας να πέφτουν σαν μύγες από τις σιωπηλές ριπές των όπλων σας.

Σε εντελώς αντίθετο ύφος, εξελίσσονται οι αποστολές των Rangers. Εδώ επικρατεί ο πανικός και το έντονο ένστικτο της επιβίωσης μέσα στην αγριάδα του πολέμου, αφού είστε απλοί στρατιώτες και τίποτα παραπάνω.

Ένα από τα δυνατά σημεία του Medal of Honor είναι ο ρεαλισμός. Δυο σφαίρες αρκούν για να σε σκοτώσουν και ο ήχος των όπλων είναι τρομερός.

Το Medal of Honor έχει επίσης πολύ δυνατό online multiplayer που δύσκολα συναντιέται.

Είναι ένα παιχνίδι απαραίτητο για τους fans των FPS.

Διατίθεται σε:ps3, xbox 360, pc

Βαθμολογίες: Γραφικά:9    Ήχος:9    Ιστορία:9
Πηγή:Playstation Official Magazine GR (Medal of Honor:ανάπτυξη από Danger Close/Dice)